Pioniers in herinneringssieraden

Atlantis is sinds 1980 een gevestigde naam als designer en fabrikant van trouwringen. Na een aanhoudende vraag van nabestaanden voor het tastbaar maken van een herinnering, waren wij vijftien jaar geleden een van de eerste bedrijven die een volwaardige collectie herinneringssieraden op de markt bracht. Designer Jan Renes zette de toon met subtiel vormgegeven assieraden, waarin een kleine hoeveelheid as onopvallend kon worden meegedragen. Het markeerde de succesvolle start van Atlantis Memorials.

Anno 2017 zijn wij nog altijd toonaangevend als het om het design en de productie van herinneringssieraden gaat. Onze collectie, variërend van assieraden en vingerafdruksieraden tot asbedels en colliers, leveren wij via een netwerk van distributeurs aan Nederland en de rest van Europa.

Eigentijds design, gemaakt voor eeuwig

Het design van onze herinneringssieraden is eigentijds en modern tegelijk. Bij elk ontwerp zoeken wij naar de juiste balans tussen emotionele functie en esthetiek. Gedenksieraden worden dagelijks gebruikt en dat vraagt om een robuuste kwaliteit.

Zo integreren wij bij veel van onze halssieraden het oog in het sieraad. Dit is niet alleen mooi, maar voorkomt ook dat het oog afbreekt. Ook zorgen wij bij onze grotere (as)sieraden voor een extra interne versteviging. Het verzonken schroefje aan de achterzijde zorgt ervoor dat na sluiting van de askamer (met epoxylijm) het verliezen van as nagenoeg onmogelijk is.

Handgemaakte sieraden van hoge kwaliteit

Alle herinneringssieraden van Atlantis Memorials worden met de hand gemaakt. Ze worden gegoten,  waardoor ze solide, robuuster en zwaarder zijn. Ons productieproces bestaat uit meerdere opeenvolgende stappen die telkens worden afgerond met een uitvoerige kwaliteitscontrole.

De kans op fouten is daardoor bijzonder klein. Voordat wij onze sieraden uitleveren, vindt er nogmaals een kwaliteitscontrole plaats. Zo heeft u altijd de garantie dat uw sieraad voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen.

Uitgebreide collectie en mogelijkheden tot maatwerk

Alle sieraden uit de bijzondere collectie van Atlantis Memorials vallen op door de gedistingeerde vormgeving en de robuuste kwaliteit. Naast diverse assieraden, vingerafdruksieraden, asbedels en colliers bestaat de collectie uit een aantal speciale producten zoals asringen, asmedaillons en sieraden met een dubbele askamer of een combinatie van 2 vingerafdrukken.

Zeer regelmatig komen onze designers met nieuwe ontwerpen die wij op deze website als eerste aan u presenteren. Tevens is het mogelijk om specifieke wensen van uw klanten te verwezenlijken. Informeert u hiervoor naar de mogelijkheden.

Vingerafdruksieraden

Een sieraad met de vingerafdruk van een dierbare is het meest persoonlijke dat u bij u kunt dragen. Wij leveren deze sieraden met een diepe gravering van de allerbeste kwaliteit. Na het graveren krijgt elk sieraad een intensieve nabehandeling. Het resultaat is ongeëvenaard en indrukwekkend.

Colliers en armbanden

In onze collectie vindt u een ruime sortering colliers en armbanden in 1ste gehalte 925 Zilver. Deze laten wij vervaardigen bij gerenommeerde goud- en edelsmeden in Duitsland. Onze ervaring leert dat deze Duitse kwaliteit met geen andere kwaliteit is te vergelijken.

Gedenk uw huisdier met een ashanger of asbedel

Ook als een huisdier komt te overlijden, wordt een hechte band doorbroken. De herinnering aan uw trouwe maatje kunt u levend houden met een mooie ashanger of armbedel. In onze speciale ‘Dieren’-collectie vindt u diverse modellen en ontwerpen met een passende symboliek.

MVO

Gemaakt onder goede omstandigheden

Sieraden maken is een ambacht dat vraagt om jarenlange ervaring, geduld en uiterste precisie. Wij laten onze sieraden deels vervaardigen door onze edelsmederij in Thailand. Wij koesteren onze medewerkers en zijn begaan met hun omgeving. Het personeel werkt onder goede arbeidsomstandigheden en ontvangt een bovengemiddeld salaris.  Ook ondersteunen wij diverse lokale goede doelen zoals het verbeteren van het basisonderwijs en de leefomstandigheden in arme gebieden.

Herkomst van edelmetalen

Als maatschappelijk verantwoorde onderneming willen wij een trend zetten in onze branche, door invloed uit te oefenen op de herkomst van edelmetalen. Wij willen niet dat er voor onze sieraden goud of zilver wordt gebruikt uit landen of gebieden waar omstandigheden in strijd is met de mensenrechten of het milieu. Samen met onze smederij willen wij vooraf weten waar ons zilver en goud wordt gewonnen. De eerste stappen in dit veranderingsproces zijn inmiddels gezet.